dearhorses.blogg.se

2014-08-31
18:59:06

Det värsta är när man inte inser det

Snälla, tänk en extra gång när ni piskar till er häst, drar den i munnen eller tvingar den att göra något den protesterar mot. 
 
Tänk då, hur hemskt är inte detta egentligen?
 
Såhär är det: 
Det du gör är att gå emot allt inom hästens natur. Du har tagit all frihet från ett oskyldigt djur, och så har du hoppat upp på det för att använda det som din betjänt. Du har tvingat in ett tortyr-redskap av metall i hästens mun. Drar, rycker och sågar i ett djurs känsliga mun. Du har snurrat runt en rem runt djurets mun så att den inte ska kunna undvika smärtan. Bryter ner djurets vilja och åsikter tills det inte finns något kvar, tills det blir en självklarhet för djuret att den kommer lida 3 timmar per dag. Antagligen 24/7 också, ifall du har den instoppad i en liten "låda" som inte är normalt för hästen att gå i. 
 
Hur sjukt är inte detta? 
 
Det är precis såhär det är för väldigt många (FÖR många) hästar. 
 
Faktum är att alla är mycket väl medvetna om detta. Vi vet precis om att det är detta vi gör. Problemet är att man undviker att möta sanningen. Man kan inte förstå hur logiskt det är att hästen har ont av en metallpinne som ligger och trycker i munnen. Man vägrar inse vad det är man håller på med, för att man inte vill ge upp tävlingskarriär, och för att man inte vill ha fel. Man har lurat sig själv till att det inte alls är så illa som det verkar. Man har förskönat allt genom att säga "det är inte alls så hemskt som det verkar".
 
Men det är precis så hemskt som det verkar, ännu värre.
 
När hade ni tänkt förstå vad ni håller på med? Säg till mig då, jag går och lägger mig under en sten tills dess för att skämmas. 
 
/Miya